Kinderdagverblijf Ηoeve Ackerdijk in de buurt van Delft biedt ruim opgezette, schone en sfeervolle ruimtes voor de kinderen. Dit geldt voor zowel de binnen verblijven als de tuin en het erf.

Locatie binnen met groene kast en oude steunbalkenBinnen in het kinderdagverblijf

De binnenruimte is zo ingericht dat het goed mogelijk is om “buiten” naar binnen te halen. De ramen lopen tot de grond, zodat ook de kleinsten naar buiten kunnen kijken. Het weer en de seizoenen laten we in thema’s terug komen in de groepsruimtes. De binnen- ruimte wordt zo een levendige, veelzijdige, uitdagende speel- en leeromgeving. We halen verder de natuur naar binnen door:

  • zelf geplukte bloemen in een vaasje zetten;
  • te spelen of knutselen met gevonden takjes, kastanjes en andere materialen;
  • de mooiste ‘schatten-van-de-natuur’ als tentoonstellingsmateriaal gebruiken.

De binnenruimte is daardoor een levendige, veelzijdige en uitdagende speel- en leeromgeving.

OnzeLocatie2Buiten op de boerderij

De boerderij met de dieren en de (moes)tuin bieden vele mogelijkheden om de natuur te ontdekken en over het ritme van de natuur en de dieren te leren. Hoeve Ackerdijk beschikt over een eigen buiten speelruimte. De inrichting is zo natuurlijk mogelijk met verschillende ontdekkingselementen, zoals

  • zandbak en klimboom,
  • ontdekkingstuin met planten,
  • watertafel en
  • een heuvel met tunnel.

Bij de inrichting van de tuin is rekening gehouden om de kinderen zoveel mogelijk zelf te laten ontdekken. Er zijn voldoende mogelijkheden in, uit, tussen en bovenop te klauteren.

Baby’s op het kinderdagverblijf kunnen buiten slapen in speciale buitenslaapplaatsen.

De natuur en de boerderij zijn nooit ver weg. De jonge kalfjes lopen aan de andere kant van het hek van de tuin, beestjes zitten op de blaadjes en in de grond en de vogels in de bomen zijn goed te horen.